perjantai 12. syyskuuta 2014

Päätös koko kesän kestäneelle projektille

 ´
Tänään oli sitten viimeisen ultran aika, itse olin tietysti töissä mutta meidän tallinomistaja oli ihana ja lähti viemään Ulan hauholle :)
Piinaavan jännittävän aamun jälkeen (tavallaan olin ihan varma ettei mitää oo, tavallaan taas oli se niin erinlainenkin hörinä-neiti nyt ollut että salaa vielä vähän toivoi että olisi viimeinen ja viides kerta jo onnistunut) puoliltapäivin tuli kuitenkin tieto että kiima siellä vain oli :(

Eläinlääkäri oli jotain sanonut että jotkut tiinehtyy vain keväällä ja suosittelikin heti keväällä taas viemään. Itse olinkin päättänyt kun kerta sinne Leeville ilman astutusmaksua saa viedä niin ehdottomasti sinne pitää koittaa päästä vielä, vaikka sitten niin että viettää siellä lomaa kunnes 30vrk tarkastus on,  ei sitten tarvitse kyytejä niin paljon hankkia ja kai sitä vielä yrittää kannattaa ensi vuonna, kun nyt jäi vielä kokeilematta se regumatekin kun on tiineenä.. että jospa vaikka pitäisikin sitten ne kun mitää syytä ei pitäisi olla ettei voisi.
Aika ressaajahan tuo on vieraissa paikoissa yms., ihanne olisi että saisi jonkun suokkikaverin sille joka vielä haluisi lähteä Leevillekin ;) tai siementää jollain kotona, mutta nyt jäin itse vielä miettimään sitäkin että tiinehtyyköhän ollenka keinosiemennyksellä..vaikea sanoa kun nyt ei ainakaan.

Nyt Ula on ollut kauhean positiivinen ja sellainen ylisosiaalinen, tänäänkin kävin tyhjentämässä koppiin jääneen heinäverkon Ulan tarhaan heinäkaukaloon, no neiti koko ajan käppäili perässä höristen vaikka mollasin vaan sitä kun tyhjäksi jäi.. ;) kai se innoissaa odotti luvattua rääkkiä.. joka alkoikin heti, itse olin pitkästä aikaa selässä ja eka sänkkärillä jonka jälkeen vielä juuri viikonlopun kisoja varten lanatulla kentällä hetken, oli aika muksa vaikka varsinkin pellolla potkua riitti ;)

 
Huomenna on luvassa 70-80cm luokka Veeran kanssa meidän tallikisoissa ja sunnuntaina sitten itse kai nyt olen menossa koooännän.. pitäis kai muistella miten se meni ;)


3 kommenttia:

  1. Harmillista :( Mutta jos tästäkin jotain positiivista yrittää keksiä, niin olematta nyt tiine Ula mahdollisti sen, että ensi kesän Leevi-reissu on edes mahdollinen. Meinaan jos se olis ollut nyt tiine, niin melkein olisi pitänyt ensi kesän astutukset unohtaa, koska varsa olisi syntynyt aika myöhään. Ja ensisynnyttäjää ei ikinä suositella astutettavaksi varsakiimaan, joten tosi myöhäiseksi olisi mennyt :( Ja vaikkei olisi ensikertalainenkin, niin ei tiiä ikinä jääkö jälkeiset tms, mikä estää varsakiimaan laiton.
    Mutta ei muuta kuin katse ensi kevättä kohti! Täällä pidetään peukkuja teille, että sitten tärppää!

    VastaaPoista
  2. Jep, periaatteessa vähän jo toivoikin ettei nyt tästä viimesestä ois tiinehtynyt, ei olis ku ehkä korkeintaan kerran päässyt yriittään elokuun loppupuolella jos varsa olisi hyvissä ajoin heinäkuussa syntynyt.. :) eniten tässä ehkä harmittaa se että koko kesä meni hukkaan ja rahatkin myös (onneksi se Leevi jo "maksettu" kun pääsee samaa rahaa uusiks ens vuonna :)) ja onneksi on näitä varsaprojekteja muilla ni pääsee sitten ens kesänä ihastelee! ;) Tsemppiä teille odotukseen ja me ollaan pari kuukautta kotona ja sitten onkin taas jo kevät ja reissaaminen voi alkaa...... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tietåå kuitenkin jo heti ensi keväällä aloittaessa, että ongelmia saattaa olla ja pystyy heti ottaa ns kovat keinot käyttöön eli juurikin Regumate jne.

      Poista