maanantai 10. marraskuuta 2014

Epäonnistuneita ajoreenejä ja ohjat solmussa meininkiä

Lunta tulikin jo ihan kivasti, onneks nyt myös plussakelit vie jatkuu niin ollaan päästy liikutteleen molempia, kantahokit kyllä pyöriteltiiin noille molemmille jo :)


Ula on tehnyt nyt tunteja ja muuta kevyttä hömppää, ite kävin yhden valmennuksen tuossa viime viikolla sillä, oltiin kaksistaan Miiran kanssa tunnilla ja oli kyllä ihan tehokas :) mulla laitettiin aika alussa heti ohjat solmuun ja tuntui kovin lyhkäsiltä ohjat kyllä ja oli alussa jonkun aikaa todella outoa mennä niin, mutta lopussa tuntui jo ihan jopa normaalilta, istuntakin/käden asento kuulemma meni paremmaksi myös.

Allulla on sitten ratsasteltu ja ohjasajeltu tässä, ratsastukessa tuntuu kehittyvän vaan koko ajan, ei enää tarjoile peitsiiii tai jumita ollenkaan, vaan oikein reipas :) maastoilua ei o vie keretty aloittaa mutta eiköhän se tässä sitten pakkasten tullen aloiteta (kunhan ensin on  rokotettu, rapailtu ja lomailltu), saisi vähän tasapainoa ja voimaa kiipelyitä yms. Ohjasajossa edettiin sitten niin että laitettiin pienet n. aisojen vahvoiset puomit kiinni valjaisiin, lähdettiin liikkeelle yhden taluttajan ja ohjasajajan voimin, no hevonen olikin jo jossain ihan muualla! hups, no sitten laitettiin uusiks mutta kentällä ja nyt kahdella taluttajalla, välillä käveltiin kahdeltiin jalalla, välillä kokeltiin rakettilähtöö, mutta rupesi sitten tottumaan :) parin päivän päästä sitten toisen kerran ja taas heti kahdella taluttajalla, olikin jo ihan helppoa allun mielestä, ainakin toiseen suuntaan, sillä kun päätettiin jättää taluttajan pois ja suunta vaihtuikin niin jälleen hepo livahti, tällä kertaa hyppeli kentältä talliin  puomit perässä.... Hups Hups! Vielä hetken aikaa jatkaaa ohjasajoa noilla puomeilla ja taluttajilla :D sitten joskus ensi vuonna voisi kärryjä suunnitella ;) hyvä siitä tulee kun tottuu.

Meinasin tuossa jo pinkit kärrytkin ostaa, mutta en taida saada ketää niitä hakemaan että kai se sit jäi.. pinkit loimet kai pääsin vahingossa ostamaan kun oli tarjouksessa ja nii hienot.

Ensi viikolle koitan tässä sitten rokotus- +raspausaikaa varailla ja sitten Allu saa hetken lomailla ja Ulakin muutaman päivän siinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti