maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kesämies 2016


 
Meiän kesäprojektit on taas oikein hyvässä vauhdissa! :) Allu on astutettu jo viimisen kerran 29.5. ja Ula astutettiin tänään, uusitaan vielä keskiviikkona jos vain kiima on vielä ja taitaa kyllä olla kun taisi melko alussa vielä tänään olla. Vähän oli vaikeeta metsässtää tänä vuonna kiima, on niin varsan perään ollut ja nyt vasta eka kunnon kiima taisi olla, yleensä jo maalis-huhtikuusta oon pystynyt laskee tosi tarkasti millo astuttaaa, mutta ehkä tänä vuonna ongelmat ois jo kääntynyt niin että kun kiima ei ollukkaan ihan niin helppo ni ehkä sitten tiineys sujuisi pikkaisen paremmin! ;)
 
Kesämieshän rouvilla on Pätkä-Jätkä :)
Pieni, mutta hyvä rakenteinen ja mahdottoman hieno luonteinen pikkumies.
Pätkis astuu kohtuuhinnoin tuuloksessa kotonaan tai tekee ainakin lähiseudulla kotikäyntejä jos joku vielä miettii oria kesälle tai tulevaisuuteen ;) 
Sukusiitosprosenttiki pysyi oikein maltillesena meillä, Ulan kanssa 3.7% ja Allun  kanssa vähän enemmän 4,8%. Allun varsa ainakin tulee myyntiin jossain vaiheessa varmaan jo ennen syntymää edukkaasti mahaan ostettavissa (*vink vink* ;))) ja Ulalle ei hirveemmin suunnitelmia edes uskalla tehdä, mutta jos niin ihanasti sattuu että varsoisi ensi kesänä niin Hessin Leeville varmaankin heti stten tarkoitus viedä kyläileen. 
 
Alunperin piti eri oriin olla pari kuukautta tuossa meillä, mutta monen mutkan kautta nyt onkin päädytty tähän herrasmies Pätkikseen :) Pätkis kun päääsee kotona käymää eikä asu kovin kaukana, ei tarvi rouvienkaan ressata kuljetuksia / vieraita paikkoja ja varsan kanssa sekin olisi ollut vähän vaikeempaa. 
Regumate on tarkoitus vielä saada sitten ensi viikolla alkamaan Ulalle, tällä kertaa vasta 8pvä viimesestä astutuksesta.
On sitten kaikki yritetty ainakin, mutta tänä kesänä vielä haluan päästä kokeilemaan mm.regumaten tiineenä ollessa, jos se regumate auttaisi tiineyttä Ulalla jatkamaan yli sen 35vrk, saa nähdä mutta pitäkää runsaasti peukkuja ja varpaita pystyssä! niitä todella tarvitaan!!  nyt tytöt saa lomailla ja pari viikkoa jännitetään ekaan ultraan :) Allulla nyt pitäisi loppuviikosta olla jo kiima, joten sillä kyllä näkee jos kiima ei tule ni tiineenä on, pienen riskin otan jos kaksoset onkin mutta sekin ultrataa vasta loppukuusta sitten Ulan kanssa samaan aikaan.
 
Kesämies Pätkä-Jätkä

Kesätytöt Ulan Lento ja Jalperttiina
 
Toisia mahtavia uutisia en vielä nyt ihan päässyt kertomaan, olen perjantaista lähtien oottanut mielettömästi pennuista uuutisa, niiden pitäisi syntyä ihan näillä näppäimillä (jos ei yöllä syntynyt niin nyt tänään,ainakin, sillä nyt rupee tänään olemaan vähän jo yli 64vrk).
Olen jo pinkin hihnan ja pannan sekä ruokakupin hankkinut pienelle, elokuusssa siten luovutus olisi :)  ei malta oottaa että pääsisi kattelemaan ja valitsemaan omansa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti