maanantai 5. tammikuuta 2015

Esittelyssä Vasen käsi

Heipparallaa. Ruudun takana tälläkertaa aiemmasta poiketen Veera, Heidin vasen käsi, tallin yleismies Jantunen sekä Allun ja Ulan toinen pääasiallinen palvelija ja uudet tilanteet testaava stuntman.

Speksit
Laji: ihminen
Rotu: stuntman
Ikä: vanha
Lempi ruoka: porkkanat

Vuonna 2003 haukkasi hevoskärpänen ison palan tästä tytöstä ja suunta oli Kaisun talli, siis nykyinen Kissankulman eläinpiha jossa Allu ja Ula tänä päivänä asustavat. Silloin tapahtui myös mun ja Heidin ensitapaaminen. Heidi tosin oli yksi niistä "isoista" ja melkoisen pelottavistakin tallitytöistä, joten en muista paljoakaan kommunikaatiota ensimmäisinä vuosina tapahtuneen.





2006 ratsastin tallin estekisoissa ristikkoluokan Heidin silloisella hoitoponilla, shettistamma Lindalla, ja tipuin radan aikana koska Heidi ei kiristänyt satulavyötä tarpeeksi. Katkeroiduin - mutten liiaksi.

Vuonna 2008 Heidillä oli koeajalla suokkitamma Valma, jolla ratsastelin muutamaan otteeseen maastossa. Valma ei kuitenkaan päätynyt tiimiin, vaan kuvioihin hyppäsi Ula.
Ulan kanssa ollaankin puuhailtu kaikenlaista ajan saatossa satunnaisesti ihan reilustikin. Kenttätyöskentelyä, maastoilua, uittamista, peltoilua, kärryttelyä huvikseen ja tapahtumissa työn merkeissä, pulkkaratsastusta tallin talviriehoissa sekä estekisailua, kuten esimerkiksi Kissankulman eläinpihan estemestaruuden 2014 voitto.

Pian kahdentoista vuoden aikana vuokra/liikutushevosia on ollut monenmoisia, pääasiassa tietty suomenhevosia ;) Syksyllä 2014 Heidi lähetti mulle kuvan Allusta ja kysäisi haluaisinkohan mä alkaa auttelemaan kakaran ruotimisessa. En mä oikein edes tiedä mitä vastasin, mutta tässä sitä nyt ollaan: pääasiassa stuntmanin roolissa.



Allusen kanssa ensisijaisena tavoitteena nyt tietenkin ensikesän onnistunut astutusreissu Ulan kanssa, ja sitten luonnollisesti varsan odotus ja syntymä ja sen jälkeen mielelläni lähtisin tätä pikku tammuskaa työstämään eteenpäin niin pitkälle kun vaan hevosella rahkeet riittää.



Tämä riittänee vasemmasta kädestä. Huomenna olis tarkotus taas maneesille lähteä, ehkä muutama este (yrittää) ylittää lapsosen kanssa. Siitä lisää huomenna, jommankumman toimesta.

♥Veera


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti