tiistai 7. heinäkuuta 2015

Luovuttaja olo...

Vielä eilen illalla ajattelin että laitankin hienot ensimmäiset kuvat teille tyttöjen pikkuisista, mutta jooo, menin tallille seiskan jälkeen aamulla ja otin tytöt ja yhden muun ruuna -hevosen käytävälle odottamaan lääkäriä, ja kas kummaa kun neiti Ulan Lento näyttikin olevansa kiimassa, siinä sitten kerkesi jo ite vähän rauhoittumaan ennen lääkäriä, sanoinkin kun Jossu tuli että jos tehdäänkin nyt niin että lähdet vain ja sanot että tiineeltä näyttää......No ultrassa sitten ei muuta löytynyt kuin kiima Ulalla :(  :(

Allulla näytti kaikki olevan hyvin mutta ei siinä harmituksen määrässä tullut mieleen/huvittanut ottaa pienestä kuvaa, mutta ihan selvä oli jo, sydänkin sykkii :) Allulla olisi nyt 34vrk viimesestä astutuksesta, toivotaan ettei tee ulia ja kun syyskuussa varmaan katsellaan taas että olisi luonut just tyylii jossain 38 vrk... Allu kyllä näyttää kans niin selkeesti kiimat että kai sen huomaa sitten, vaikka voihan tiineki kai näyttää kiiman merkkejä.

Nyt on kyllä niin musertunut olo, nyt olisi kiima ja kyllä mä jo sen verran panostin vielä tähän että iskää kysyin lähteekö huomenna tai to virolahessa käymää vain astuttamassa Ulan, oisin varmaan Allun ottanut matkaseuraksi niin senkää ei tarvis kotio jäädä sitten ressaa ja kun ne niin nätisti yhdessä matkusti... mutta ei pääse lähtemään niin nyt tässä pohdin oliko tämä tässä??? toisaalta olen aika varma että pohdin vielä erittäin pitkää että mitä jos ois kuiteki vie tiineenä ollessa regumatea kokeillu tässä alkutiineydessä että näkisi pääsikö sitten muodostaan kohtukupit ja siten jatkaisi loppuun asti, siinä se ongelma taitaa vähä piileä kun aina kun pitäisi kohtukupit olla niin ei, ei sitten millään! nytkin kuitenkin juhannuksena vielä (24vrk) iso, selvä alkio missä sydämenesiaste näytti normaalilta jne., ei mitään merkkiä luomisesta.

Piian kanssa chattaillessa tästä, niin linkitti mielenkiintoista luettavaa kyllä ja ehkä pikkurippusen toivoa että regumate saattaisi auttaa että saadaan ne kohtukupitkin sinne muodostuu ja tiineys jatkumaan!
Piialla on myös sh orii, että eiköhän sitä vielä ensi kesänä jaksaisi yrittää kun vieressä melkein asuuki.. Piia oli myös sen verran tutkinut että Ulan isällä on erittäin huono tiinehtävyys ollut, pieni osa tammoista vain jääny tiineeksi vaikka näyttäisi että on parikin kertaa kesässä kokeiltu tiineeksi, sitten vielä ne ketkä ovat syntyneet eivät ollut useampikaan tiinehtynyt yrityksistä huolimatta. Voi siis olla vähän perinnöllistäkin? Ulan isänpuolen suku alkaa ainakin olla häviämässä kun ei niitä jälkeläisiä ole ja nekin pienet lähinnä ruunia yms..

Toki nyt vielä pohdinnan alla jos loppukuusta osuisi päivät niin että ajelun tekisi virolahteen, nyt en taida kyytiä mistää huomiselle keksiä niin en sitä turhaa murehdi enempää.
Se on varma etten enää ensi vuonna maksulliselle oriille vie, esim. jollekin oman oriin pitäjälle toki antaisin enemmän kun mielellään varsotukseen mutta kuka haluaa tammaa jolla näin huono menestys ollut tässä.. muutaman oriin ilman astutusmaksua ja laidunmahdollisuudella tamman jäädä olen myöskin huomannut, mutta ne on sitten korkeintaan ensi vuoden mietintöjä.
Ehkä ei siis vielä ihan kokonaa olla luovutettu? nyt ei jaksa enempää miettiä.. :)

Ei oikein osaa vielä ainakaan iloita Allun tiineydestä, mutta eiköhän se vielä iloksi muutu! pääsepä ihan livenä ensi kesänä toivonmukaan seuraamaan varsan puuhia ja onhan iskä kuiteki Hessin Leevi ni eiköhän ihan kiva tuu ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti