lauantai 15. elokuuta 2015

Superhepoja ja hormonihirviöitä!

 
Ajattelin välillä tulla taas kertoileen kuulumisia :) ei ole juurikaan mitään kummempaa puuhattu, lähinnä tulee tyttöjen kanssa vietettyä aikaa tarhassa kun siivoilen pihattoo&tarhaa/harjailen/ruokin tms, välillä on käyty vähän kävelemässä, mm. n. viikko sitten käytiin maastossa kun aloitin kesäloman.
Johtajana koko reissun meillä toimi Allu! lähdettiin tien kautta lähikoulun takaa kiertämässä pieni lenkki, Allua vähän jännitti mm.suojatien valkoiset käärmeet, mutta kyllä se on oikea superheppa, vaikka vähän jännittääkin niin eteepäin mennää jos niin pyydetään!
 
Hormoonihirviö -titteli sitten jäi Ulalle, se on tosiaan nyt syönyt regumatea 3.päivästä asti joka ilta ja luulen että vähän vaikuttanut käytökseen, sanoinkin jo ettei kyllä ainakaan vaikuta yhtään tiineltä.. mutta regumate kai saattaa olla piristäväkin.. Allu saa kokea hampaat aina välillä, Ula häätää heiniltä pois tms., mitä ei normisti kyllä ole juurikaan tehnyt ainakaan Allulle, vaikka niillä olisi kaikki heinä ollut vain heinäkaukalossa, mutta nyt olen laittanut maahankin yhteen kasaan lisäksi, jos Ula on yhtä äkäinen kun välillä ollut.
Allulle kiukuttelun lisäksi suorastaan ärjyi tänään kentällä kun meni kävelee yksi tyttö ilman satulaa muille hevosille kentän toisella puolella (osan hevosten laidun lähtee ihan kentän aitojen vierestä) ja siis ihan muutamien metrien päästä aloitti, ei koskaan aiemmin niin ole, kyllä se silloin "huutaa ja viuhtoo jotai jalkaa" jos on haisteluetäisyydellä uuden/vähän vieraamman hevosen kanssa ;) en nyt välttämättä ihan huono merkkinä pitänyt, eipä sillä ainakaan kiima ole, maanantaina jo ultra ja kenties jo ekaa kertaa Jossun laitteilla toivottavasti ei ainakaan kiimaa löydetä, ihan hirmusesti toivon että pikkuinen asukki sieltä löytyisi, olen aika toiveikas että jos nyt vielä olisi tiinehtynyt niin voitaisiin regumaten avulla saada pysymään ja muodostamaan kohtukupit vihdoin. Ulan elämäkä ei nyt muuttuisi millään lailla, ei tarvisi kuljetellakaan pitkää matkaa jne, ainoa mitä nyt tarkoitus olisi lisätä vaikka olisi tiine niin liikuntaa, mutta ei mitään rankempaa ennen toista tarkastusta.
Allullakaan ei kiimoja ole tullut, sitä toivon mukaan ei maanantaina tarvitse katsoa vielä, se saa odottaa Ulan kakkosultraan, jos Ula on tiine, mutta voihan se uteliaisuus vielä voittaa kun ei hintaakaa nostaisi kuin parilla kympillä ja tietäisi sitten onko pysynyt, Allulla olisi jo 74vrk kasassa maanantaina! no tulen kyllä maanantain hujakoilla ilmoittelemaan sitten miten kävi :) kyllä sitä taas jännittää ihan hirveästi!
 
Ollaan Veeran kanssa lupauduttu tiistaina maaseutumatkailemaan  koko päivä, lähdetään joensuuhun hujakoille hakemaan lapinlehmä Iitalle sonnivasikka kaveriksi, katteltiin että matkassa kestää ainakin 6h suunta, mutta ainakin voidaan sitten kaksistaan ihan rauhassa kiukutella, tai iloita! :) nyt vielä hymyilyttää, mutta katsotaan tiistaina... vasikka on mahdottoman söpö mustineen korvineen (muuten valkoinen) ja tottakai sellanen nyt tarvitaan, saa Iita vihdoin lajitoverin eikä tarvitse pelkkiin aaseihin tyytyä.
 
Nyt olen jo niin rättipoikki, ollaan yömaastoiltu viime yö ja parin tunnin unilla aamutalli ja sitten oli eläinpihalla kesäkauden päätöskin ja ihmisiä oli paljon, mulla oli kyllä kivan helppo homma, vohvelien paisto :) ensi viikolla olisikin sitten keskiaikamarkkinat, siinä riittääkin ohjelmaa myös! Sinne voi myös tulla tapaamaan uutta vasikkaa ;) Ula ja Allu ei toivonmukaan osallistu ohjelmaan.. sitten jos näyttää maanantaina huonolta niin lähtevät kyllä ainakin osaksi viikonloppua mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti