tiistai 4. elokuuta 2015

17v, 60vrk :)

 
 
Tänään vietettiin Ulan 17v synttäreitä :) itse olin ajatellut etten mitää "kakkua" väsää, mutta tytöt olivat pienenmoisen leipä+porkkanakakun tehnyt ja tarhan edustalla odottikin lauma tyttöjä kun tallille menin, toki sitten pääsivät kakkua mammat syömään. Syötiin myös itse jätskikiskasta jäätelöt ja samalla katteltiin tammamammojen puuhia kun kiska ja sen pöydät sopivasti melkein tarhan vieressä ;)
 En hirveästi ole kirjoittanut tästä pihattoprojektista, mutta nyt rupeaa olemaan aika valmis jo! :) sellaisesti pikaisesti kerrottuna ensin keväällä tehtiin koko pohja tuohon, ja onkin nyt kiva, vaikka satanut välillä ihan hirveästi ni maa läpäisee hetimmiten veden ja korkeintaan hetkeksi jää pieni lammikko, mutta aivan kuiva tarha, ihana! tarkoitus on sellaisena pitääkin, eli siivoan kakat ihan joka päivä myös tarhasta pois. Pihatossa sitten on ensin "katos/eteinen/tuulikaappi" millä nyt haluaakin kutsua, sitä ei ole eristetty, mutta sitten sisätila onkin eristettyä tilaa, oviverhot vielä puuttuu mutta ne kerkiää laittamaan sitten joku päivä ennen syksyä. Tytöt tuntuu viihtyvän hyvin ja Allukaan ei ole edes suunnitellut karkureissua, vaan tyytyväisenä pysyy Ulan kanssa tarhassa. Tiineys ehkä rauhoittanut ja onhan se aina sähkössä pysynytkin, hyvä sähkö kuulemma meneekin kun Kaisu oli testannut tuossa muutama päivä sitten ;)
 
Valot, juomakuppi, suolakivitelinettä yms yms. ollaan tässä sinne sisustettu ja nyt alkaakin olla kiva. Talvi voi melkein tulla! ensin pidän vain kesäloman vielä.
 
 
Nyt tuli myös Allulla 60vrk täyteen :) Ulalla on tiineystarkastus 17pvä maanantaina, ajattelin myös silloin Allun ultrauttaa tai sitten vasta joskus kun Ulalla tulee 40+ vrk ultra, mutta jos Ula on nyt tyhjä niin sitten tuolloin 17pvä ainakin katsotaan Allu.
 
Tytöthän kävi Leevillä pikkureissulla viime viikon, perjantaina haettiin, jolloin Ula vie oli astutettu toisen kerran ja sieläkin sitä ultrattiin ja oli vain 1 todella iso follikkeli, joten vielä katkasunkin olivat laittaneet varuiksi. Toivotaan nyt että vielä kerran tulisi tiineeksi ja regumaten hain eilen ja aloitettiinkin heti eilen se. 10ml päivässä klo 19.10 joka päivä toivon mukaan seuraavan 3kuukauden ajan!
Päästiin myös talliin katsomaan Leeviä kun oli jo iltatalli alkamassa kun mentiin, on se mahtava! Niin kiltti ja rauhallinen, sai myös pari herkkua Lauralta siinä (molemmista varsoista yksi kiitokseksi ;)), on se vieressä seistäessäkin niiiiiin SUURI :) isoja tammavauvoja ollaan tilattukin kyllä!
 
Takana 2kk tiineyttä, ehkä ihan pikkasen tuo maha on ruvennut takaa pyöristyyn, tai sitten se on vain heinää ;) enäään 9kk...!
 
Maalattiin tytöille omat kottarit pihaton taakse :) on nopeasti tarha putsattu kun aina välineet vieressä ja ketterän kevyet kottaritkin :)
 

17v lady!

Allun tehdessä töitä on kiva kierriskellä!


Láuran antama lahja oli ehkä kaikkein maukkain :)

Allukin sai tikkaria ;)

Niina oli käynyt porkkanoita viemässä Ulpukalle :)

Mun lahja olikin ehkä vähiten kiva Ulan mielestä.. tosin se ottaa kyllä tosi kiltisti lääkkeen :) ei varmaa ihan kamalan makuista tai sitten se uskoo kun sanottu ettei sitten pisaraakaan pudotella maahan.
 
 
Sitten olikin Allun aika kysyä Ulalta pienet vinkit ja lähteä kokeilemaan vähäisen kankia suuhun, piti kuvata pitkästä aikaa Allun ratsastusta ja ihan panostettiin laittamalla Jalperttiina huopa, sitten jo päädyttiin vähän sovittaan myös kankia. Ei Allu niistä oikein mitää sanonut, eikä kankiohjaa Veera käyttänytkään.
Allu pisteli kyllä parastaan, kyllä siitä varmasti vielä oikein kiva ratsu tulee.
 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti