keskiviikko 26. helmikuuta 2014

"Ja annetaan välillä pitkät ohjat ettei ne saa hermoromahdusta"



Tässä välissä Ula on viettänyt oikein leppoisaa elämää villasukkia vaihtaen kesäsukkiin, eilen näytti kenttä oikeastaa ekaa kertaa pitkää aikaa siltä että uskalsi mennä ratsastaan, lähes kesäkentältä! :) yks vesikkoalue oli, mutta senkin vältti kun meni toisessa päässä, nyt kun plussaa tulis ni johan päästäis ratsastaaa. Tänäänhän se oli jo luonnollisestikin jäässä...


Sonja ratsasteli poneja liukuhihnalla ja mä valjastelin ;)
Ulalla oli semmonen rento ratsastus, hyvät alku+loppuverkat etteealas ja välissä hiukan kokoamista ja kaikki askellajit läpi. 



Tänään sitten oltiin maneesilla Marian tunnilla, ohjelmassa oli mm. ravin lisäystä, takaosakäännöstä, laukkavolttia ja hiukan vastalaukkaakin.
Ulalla oli jo heti alussa reippahasti virtaa, jota vähän osasin oottaakiin ja koitin ennen valmennusta sen vähän laukata niitä pois mutta enpä tiedä oliko apua :) jotenkin sellainen ei ihan niin rento ja rempseä kuin kotikentällä ratsastaa mitä jo oli alkutalvesta kun olin ratsastelee maneesilla, mutta kyl se nyt kai loppuje lopuksi ihan kivasti meni kuitekin.
Sil on niin vähän menty että kyllä se tästä tasottuu kun päästää ratsasteleen.

Takaosakäännöksiä ei oo tehty ainaka aikoihi, joskus kokeiltu vaan ja niistä toi otsikkokin, kuski kun ei osaa pyytää oikein eikä hevonen osaa nii varsinkin Ula ottaa herneitä nokkaan hyvinkin helposti. Kyl ne sit rupesi paremmin menemään (tai Ula tajuamaan mitä koitin sielä selässä pyytää ;)) ja täytyykin harjoitella niitä, ihan on hyviä käyntiohjelmia jos kenttä ei muuta päästä menemään.

Toinen mikä niin kovin hankalaa oli tänää oli ohjien pito! hävettävän monta kertaa pääsi jotenkin maagisesti pitenemään..... :P laitettaisko tällä kertaa vaikka sen piikkiiin ku olin just tuossa kipeä, ja vieläkin nenä tukkonen ja vähän sellanen puolikuntosen oloinen.

Vastalaukka harjotuksena oli ekana myötälaukassa ympyrä ja voltti c-päädyssä ja siiten jatkettiin tehden toisessa päässä kaarto jatkaen vastalaukassa toiselle pitkälle sivulle. Se on ruvennut pyörimään kivasti, ei vaihda ittekseee tai ota raville vaan jopa ihan tykkää vastalaukkaa jo mennä ja kykeneekin ihan kivasti.


Huomenna luvassa lisää retkeilyä, tällä kertaa lennellään toivon mukaan yli esteistä!
Jos saan jotain materiaalia huomisesta niin koitan heti huomenna palailla kirjotteleen, nyt koirat pissal ja  nukkumaan että pääsee huomenna siiivoooon tallille ennen maneesia, siitä kenties myöhemmin lisäääää ;)

1 kommentti: