torstai 7. heinäkuuta 2016

Aapon ensimmäinen lääkärikäynti

Aapo seisomatyyliä ennen..
 
Aapon seisomatyyli tänään piikin jälkeen, tästä vielä kun vähän suoristuisi pliis ja lopputulos ois pysyvä!
 
Eilen illalla Jossu soitti että teivosta olivat sitä mieltä että piikitetään (ja en taaskaan muista aineen nimeä, mutta avaa niveliä ja pitäisi auttaa piankin) ja annetaan metacam kuuria, myös venyttelyä etujalkoihin määrättii ;)
Aamusella sitten olikin pistoksen vuoro, se laitettiin suoneen ja aina kun neula pistettiin niin Aapo hyppäsi pystyyn, no ei se tietenkään suonessa pysynyt.. vähän liikehdintää oli havaittavissa kunnes Jossu sano että jos ei pysy paikalla niin te pistätte, taisi Aapo ymmärtää ettei kannata ainakaan omistajaa päästää piikitteleen ja sen jälkeen heti onnistuikin ;)
Metacam onneksi annetaan suun kautta niin se uppoaa varsin hyvin, Aapo ku ois aina ruiskusta ottamassa regumateakin illalla kun Ula saa ;) tai matolääkekin oli varsin maittavaa ilmeisesti ku enemmänkin ois pitänyt saada.. sijaiselle sitten maanantaina pitää soittaa jos ei jalat suorempana ole ja laitetaan uusi pistos, nyt illalla kyllä vaikutti ihan lupaavalta kun ei koukistellu polvia vaan seiso koko ajan lähes jopa suorilla jaloilla :) toivotaan nyt että oli riittävä hoito ja Aaposen jalat tulisi paremmiksi!
 
Venytellä nyt pitää pojun etujalkoja eteepäi suoraksi ja olla hetki ihan rauhaksiin.
 
Ula vähän näytti että olisi käytävällä ruikkassu ja kentällä kiinnostunut muista hevosista, kysäsin sitten onko kiire että kerkiääkö Ulan kattoo samalla onko sie enää yhtää ketää, jos ois vaikka kiima alkamassa (ja ylläri ylläri viime kiimasta on 21vrk, eli hyvin mahdollista...) ja pääsisi sitten astuttaa, no oli sielä ainakin yksi vielä matkassa, mutta nyt ei osannu sanoa monta, odotetaan vielä 10pvä jos 18päivälle sitten pyydän Jossun sijaista käymään kattoon näkyykö yksi vai kaksi sydämen alkua.. toivotaan että löytyisi vain yksi ja se sitten pysyisikin! astuttamaan tässä kyllä ollaan valmistauduttu ja onneksi kesämieskin pääsee sitten uusiksi :)

Aapo ihan itsenäisestikin venytteli iltaruoalla jalkoja ;)  Aapo on jo niin suuri että saa kourallisen ruokaa omasta kupista ja äiti saa keskittyä omiin ruokiin ilman häirintää.
 
Vähän huonoa tuuria mutta toivotaan nyt että Aapo rupeisi kulkemaan suoran suorilla jaloilla ja Ula vaikka toisen loisi ja olisi vain yksi matkustaja reilu viikon päästä tai jos ei niin ole niin jos vaikka sitten seuraavassa tiineystarkastuksessa uuden astutuksen jälkeen olisi :)
 

2 kommenttia:

  1. Hei, pal paremmat kintut. =) Auttais varmaan vuohisisiakin nousemaan, jos sais polvet suoraan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä 😊 ja tuo muutama tunti pistoksen jälkeen vaa, eile seiso vie paremmin ja tänään en nyt nähnyt ole mutta toivon illalla kohtaavani suorat jalat :)

      Poista